1. Дали коктел Артерико се зема со стандардната терапија?

- Коктел Артерико може да се употребува во исто време со стандардната терапија. Треба да се зема најмалку еден час пред или после лековите што се земаат.

2. Како и кога се употребува коктел Артерико?

- Коктелот мора да се користи во континуитет од неколку месеци, а тоа е индувидуално и зависи од самиот организам и од тоа од кога постои болеста.
Се зема два пати дневно половина час пред јадење со предходно благо загревање но не и вриење.

3. Кој се може да го употребува коктел Артерико?

Артерико е наменет за луѓе со:
- пореметена централна и периферна артериска и венска
циркулација - покачен и нерегулиран крвен притисок
- тромбоза, тромбофлебит, варикозни вени
- гангрена , дијабетичен улкус

Исто така би требало да го употребуваат и луѓе над 40-та година од животот кој ги немаат или се во полесна форма симптомите на болестите кои придонесуваат за намалена циркулација, но ги имаат ризик факторите во нивниот секојдневен живот кој доведуваат до болест.

4. Колку време треба да се употребува коктел Артерико за да се видат резултатите?

- Артерико е природен производ и нема агресивно дејство на организмот. Поради тоа што болестите односно симптомите кај секој организам се манифестираат различно,брзината на подобрување на симптомите зависи од тоа во кој стадиуми од болеста се конзумира Артерико.

5. Дали Артерико е природен препарат?

- Артерико гарантирано е 100% природен препарат без адитиви, ароми, конзерванснии други вештачки додатоци. Направен е од суровини од природно потекло и затоа е извонреден за човечкиот организмот.

6. Дали Артерико има несакани дејства?

- Артерико нема несакани дејстава и контраиндикации. Првата недела од употреба потребно е организмот да се навикне на Артерико можно е да се јави мачнина во стомакот која е минлива.

7. Кои се најчести ризични фактори кои го зголемуваат ризикот од кардиоваскуларни болести?

- начинот на живот (исхрана богата со маснотии која доведува до зголемување на маснотиите во крвта (холестерол и триглицериди)
-намалена физичка активност и прекумерна телесна тежина (се зголемени количините на масти и шекери во организмот)
Пушењето на цигари ( натоложениот никотин и јаглеродниот моноксид и другите супстанции се налепуваат на крвните садови и доаѓа до нивно стеснување исто така го оштетуваат зидот на крвните садови, )
Наследен фактор (фамилијарна склоност и историја од заболувања на периферна циркулација, цереброваскуларни болести, диабет, висок крвен притисок)
Годините на живот ( атеросклерозата е и природен процес на стареење на крвните садови и затоа со годините се зголемува и ризикот од кардиоваскуларни болести)

Постојана изложеност на психички, физички, и емоционален стрес. Хронични болести : нерегулиран и зголемен крвен притисок (врши додатен притисок на крвните садови кој со тек на време ги оштетува), неуродегенеративни заболувања, диабетска неуропатија и други болести.

8. Кои се симптоите кои се појавуваат во организмот при намалена и нарушена функција на кардиоваскуларниот систем?

- Намалената циркулација се должи на блокирање на крвните садови со атероматозни плаки кои се израдени од масни супстанции и фиброзни материи, кои го задебелуваат и стеснуваат зидот на крвните садови.

Симптомите на намалена циркулација се јавуваат кога е отежнато нормалното движење на крвта во срцето, рацете, нозете и во другите делови од делото.

Најрани симптоми кои алармираат се болка во нозете при движење која со мирување се смирува, ладни раце и нозе појавување на грчеви и трнење на истите. Појава на промена на бојата на кожата (бледа, помодрена, црвенкаста), нарушување на интегритетот на кожата, недостаток на енергија и исрпеност, губење на меморијата, честа вртоглавица и главоболка и др.