ПОЧИТУВАНИ

Артерико ДООЕЛ е компанија која се бави со производство и дистрибуција на природен фитопрепарат коктел Артерико Артерико е објавен како патент во далечната 1998 година и по тогашните закони како препарат за васкуларни заболувања- помошно лековито средство.

По 15 години со законските промени во Македонија од Институтот за предклиничка и клиничка фармакологија со токсикологија е класифициран во групата додаток на исхрана.Коктел Артерико е мешавина од црно вино и екстракт од билки кои се користат традиционално но и имаат научно т.е клиничко докажано дејство за одредени индикации.

Задоволните и среќните луѓе кои го употребувале Артерико ни се мотивација за работа и усовршување на нашиот производ и иновирање на нови производи кои ќе бидат создадени со истите принципи за квалитет и нов македонски бренд.

Наша цел и задача е на еден природен начин со коктелот Артерико да го подобриме вашето здравје, и да го зголемиме вашиот квалитет на живот.